Followers

Thursday, December 6, 2012

Some more cute OwL~ 071212

Taraaaa.....here some more hasil oder2 customer ye...Alhamdulillah ramai suke ngn kekiutan owl ni...
ade banyak design yg lain..tapi masih x sempat nak nyulam...
cam ade rase nak merembat sebijik lagik mesin sulam pun ade...
tapi fulusssss tu nak kene gali mane ye???....:)



Tuesday, December 4, 2012

Mini Cute Owlie~~05.12.12

Salam n Mornings~~ni hasil Sweethandicraft yang latest..
Mini pillow ni material dari flanel and di sulam dengam mesin embroidery~
Now kami fanatik ngan owlies okeh!...(^^,)




Mini pillow of couse saiz mini ye...15cm x 15cm
RM12 per pcs~

Monday, October 15, 2012

Cute cotton bag lagi....:)

Salam sume...jom cuci mate ngan bag2 comel ni ye....:)

sling bag - RM40

Sling bag - RM40

Sweethandicraft's collection

tote bag - dah sampai kpd tuannye...:)

ni pun dah sampai jugak...:)

Sunday, October 7, 2012

Cotton bags

Salam~~~~kali ni nak update pasal beg cotton hanmade from Sweethandicraft~~~
Now sangat2 crazy buat bag okeh!!...hehehhe
Handmade from good quality cotton yg sangat kuit miut...Jom cuci mate....:)


Sling bag - RM40

Round Sling Bag - RM30

Yg ni sume dah sold out

Stella bag - RM35 (big size)

Sunday, September 16, 2012

Booth Gego 2012 - 08/9/12 - Bukit Timbalan

Salam...Sempena Gego 2012 n JB art Festival 2012 bertempat di Bukit Timbalan ni,kami Sweethandicraft berpeluang lagi utk bukak booth...kali ni x le berape meriah sgt...stok pun x banyak...maklum la dpt information pun last minit..ditambah ngan bulan raya...so kebizian tu mmg x dpt dibendung lagi...anyway..just for fun n experience...:)


Sikit kan barang kami...ape nak buat..x sempat nak wat stok..meja pun kosong..hukhuk...yg baju2 tu bukan kami punye...tu jiran sebelah menyebelah yg punye...:)
ni la dia rupa Bukit Timbalan...pada yg luar dari JB..bangunan ni salah satu tempat bersejarah dalam negeri Johor....luv it!!...


Sunday, September 2, 2012

Frames comel~~~030912

Salam n gud morning....cam biase blog dah bersawang x diupdate...kali ni nak upload hasil2 frame yg dah zaman tok kadok di oder....:)...Frames macam ni biase org oder utk jadikan gift...selain dari pillow....






ni antara2 frame yg di tempah customer...banyak lagi di FB ye...kalu ade mase nanti upload lagi kat cni....tq sebab cuci mata....:)

Thursday, July 5, 2012

Tissue Box Cover

Salam..Today saja nak pos another new product ~~Tissue Box Cover~~
Actually dah lame customer request..baru ni la sempat terbuat..pastu rase cam seronok pulak..(^^,)..
Ni la hasilnye...





Yuummmmyyyyy!!!!!!Strawberry fresh dari Cameron Highland..Ahakksss...

Tuesday, July 3, 2012

Booth paling Awesome!!~~Getup Kluang-300612

Salam~~300612 ari tu kiteorg join another booth #Kluang..macam biase ikut group JOHO (Group paling ossem)..Ni kali ke 4 kiteorg join booth..(BP,Twtup Joho,Tun Sri Lanang n Getup Kluang)...1st mase dpt invitation tu berpikir banyak kali jugak la...coz Kluang tu jauh..takut adik2 a.k.a partner xnak..Tapi bile tgk2 aturcara n di buat pun kat Kluang Mall yg tentu2 crowd ramai..Kiteorg pun On!!..Sebulan tau date,start prepare barang sume..Work Hard siang malam utk pastikan booth kami akan penuh...and kali ni dah ade lebih experience since last 3 booth tu dah tau barang ape yg ade market...So Alhamdulillah...Sume berjalan lancar...Its a great experience!!Sambutan yg awesome n...Speechless...Thanks all...Mmmuuaahhh!!!

Taraaa!!!Comel x booth kami...Sweethandicraft Hot Crew!!

Close up sket..Nak tayang Owl tu..:)..Credit to Brother in law sebab rajin n kreatif mengecat banner comel tu ok!!

Belek jangan x belek...:)

A full of love from my big Heart for him....

ahakkksss...Kesian mom...

Getup Kluang best!!

Cute little supporter...

Dah malam..Kemah bukak sebab dah gelap...barang pun tggl tu2 je...
Alhamdulillah...here the memories...hope pas ni ade rezeki lagi...selagi terdaya utk follow JOHO...Wassalam...

Wednesday, May 16, 2012

Salam n hai sayang2 sume..lame sgt x updet ni...so kali ni cam biase le...SH upload koleksi2 CUTE PILLOW dari SWEETHANDICRAFT ye...ni antara2nye la...banyak sgt x terupload...
Kalu nak cuci mate jom la ke FB SH...https://www.facebook.com/sweethandicraft...
Banyak pict2 menarik kat sane....jom Check It Out!!! 
 

 





Monday, March 26, 2012

Car Booth Sale - Danga Bay 03032012~~~TWTUP JOHOR 2012...

Salam sume..dah naik bersawang blog SH ni lame x update..kali ni SH nak share pengalaman kami involve dlm jualan off9..selalu kan on9 kan...ni kali kedua kami buke booth..tahun lepas kami ade buke di Batu Pahat...kali ni ade peluang..kami dpat la jugak menyelit kat CBS kelolaan JOHO ni...
Sambutan dari crowd sangat membanggakan mase ni..kami sangat terharu bile handmade kami mendapat sambutan yg hangat...maybe sbb Danga Bay tempat rekreasi yg HOT kat JB kan..so jom cuci2 mate ye..(^^,)

Penyeri Booth Sweethandicraft



Famili members yg sgt menyokong..:)

Comel x..comel x..comel x???...hihi

Sume sold out..Thanks pade yg beli...

Owl pun sold out..sangat HOT that day..

sempat posing..:)
Ade banyak lagik gambo...tapi xsume dapat di tempel kat cni..pengalaman yg hebat...n membuatkan kami semakin bersemangat utk mengasilkan kraf yg gojes2....(^^,)

Saturday, February 18, 2012

I am Cutiesstttt BABA BLACKSHEEP~~~~

Salam hari minggu, kali ni SH nak upload cute plushie yg selalu jugak SH buat as oder from customer...ni la dia di inspirasikan dari kartun TIMMY TIME...comey...comey...comey....hhehehehe
semakin hari, semakin banyak la penambah baikan utk buat plushie ni....Pasni nak wat utk diri sendiri plak...nak peluk2.....(^^,)






Plushie ni SH jual dengan harga RM40.00 (termasuk postage ke semenanjung)

Lain2 hasil tangan Sweethandicraft

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget

mysweethandicraft.blogspot.com